Klatovskou kolonádu ovládli Kuba Jelínek a Ida Kubrová - Výsledky + foto

31.08.2020 23:00

5. ročník Běhu Klatovskou Kolonádou se konal v sobotu 29.8.2020 netradičně už v dopoledních hodinách.Po páteční bouřce byla trať velice dobře připravena a celý průběh sobotní akce byl na vysoké úrovni, na které má zásluhu hlavní organizátor Pavel Matějčík a jeho početná parta.

Od 10 hodin startovaly děti na krátkých tratích dle jednotlivých kategorií. Přesně v 11 hodin byl odstartován hlavní závod mužů a žen /muži 6km - 4 okruhy, ženy -4,5km - 3 okuhy/
Po startu se vytvořila skupinka běžců, kteří sváděli krásné běžecké souboje a do cíle doběhli v tomto pořadí: muži do 39 let - 1. místo Jelínek Jakub /At. Klatovy/ absolutní vítěz ,2. místo Urban Petr/JSDH Chudenice/ ,3. místo Černý Martin /Plzeň/. V mužích nad 40 let kraloval jeden z nejlepších běžců na okrese Domažlice Švarc Norbert /Domažlice/,druhý doběhl velitel dobrovolných hasičů z Malé Vísky Janda David a třetí místo Fürbach Martin ze Strakonic.Veteráni nad 50 let: 1 .místo Boček Josef /So Dolany/, 2 místo Pavlovič Milan /Strakonice/, 3. místo Žambůrek Karel /Plánice/. V mužích nad 60 let zvítězil Šika František,který se po pouze vrátil znovu k běhání a udělal dobře,druhý doběhl  známý běžec Šatra Alois /Tat. Velké Hydčice/, na 3 .místě doběhl Pospíšil Antonín / Tlučná /, který se vrátil k běhání po těžkém zranění.
Ženy ,které běžely 3 kruhy - 4,5 km - zvítězila Kubrová Ida,která byla i celková vítězka v kategorii žen a získala krásný pohár a zároveň zvítězila i v ženské kategorii 35 + .
 
 
Další závod Ešus ligy bude 28. září v Železné Rudě,
Zpět