Jubiljení 10. Běh Zelenským údolím - Výsledky, foto

04.06.2018 16:19

Tradičně první červnový víkend se konal již 10.ročník Běhu Zelenským údolím, který závodníky zavede paradoxně přes výběžek klesajícího hřebene kopce Prenetu do Matějovic, a poté lesní pěšinkou zpět. Na start nastoupilo 91 závodníků, počasí bylo krásně letní, zázemí jako vždy vynikající, tudíž lze bez obav a  cvakání půlek říci, že tato akce, jako vždy poslední roky, naprosto zastínila kvalitní dechovkový program klatovských pivních slavností. Výsledky nebyly překvapením, podruhé v řadě zvítězil domácí Radim Čada, za ním se seřadili klatovští běžci Jakub Jelínek a Jirka Procházka junior. Pouze tito tři běžci stlačili svůj čas pod půlhodinu, ostatní si trať vychutnávali lehce déle. V ženách Péťa Dolejšová patřičně nakopla začátek závodu a nakonec doběhla v čase, který by jí mezi muži stačil na absolutní 8. místo. Již třetí druhé místo a páté umístění na bedně v letošním ročníku Ešus ligy si připsala Marie Spasová. Maruška letos objíždí závody velmi poctivě, a také do Zelené Lhoty zavítala na svém bicyklu. Nemáme pochyby, že by tomu bylo jinak i na příštím závodě na Belvederu v Železné Rudě, kam většina obyčejných smrtelníků sotva dojede autem. Třetí ženou se v Zelené stala Ivča Špererová, a stejně jako všichni další medailisté ve všech kategoriích obdržela pamětní zelené tričko s motivem závodu. Za zmínku stojí hojná účast v kategorii mužů nad 70 let, kde se na trať vydali 4 borci.

Ešus liga má tedy nyní za sebou 7 závodů z 16, pomyslnou polovinu uzavře Běh jarním Železnorudskem, po kterém následuje „letní pauza“ , kterou následně rázně ukončí Dolanský běh přes Vorlíky, čímž se odšpuntuje druhá polovina sezóny. Aktuálně nejpilnějším závodníkem není nikdo jiný než Kája Voráček, který absolvoval doposud všechny závody. Přejeme nejen Kájovi, ale všem běžcům pěkné léto, pevné zdraví a chuť do dalších závodů.

 PS: Pokud by kdokoli chtěl napsat report z příštího závodu, budeme vděčni, neboť naši jinak všudypřítomní reportéři utíkají před letními vedry na Sibiř a hrozí informační atrofie. Pokud to někoho zaujalo, ať zašle případně strhující reportáž na náš mail pod heslem „ešus liga sobě“ .  Odměnou Vám bude kreativní využití času, který jste touto činností vlastně ztratili J

OFICIÁLNÍ PODĚKOVÁNÍ POŘADATELŮ BĚHU ZELENSKÝM ÚDOLÍM:

 Vážení sportovní přátelé, 

10. ročník běhu zelenským údolím je minulostí a jsme rádi, že jsme mohli společně s Vámi strávit příjemné sobotní dopoledne. Tento rok nastoupilo na start 91 závodníků všech věkových kategorií. Dovolte nám proto poděkovat za Vaši přízeň a doufáme, že se za rok opět setkáme v přátelské atmosféře na startu dalšího ročníku běhu zelenským údolím. 

Výsledky

Foto naleznete na oficiálních stránkách běhu

Další bohatá fotogalerie od Bendů již na internetu figuruje, konkrétně  ZDE 

Zpět