39. Běh jarním Železnorudskem - výsledky

12.06.2018 20:36

Dne 9. 6. 2018 se uskutečnil 39. ročník  běh Jarním Železnorudskem - Belveder.

Závodníci a závodnice se sešli u chaty Belveder, kromě Marušky Spasové, která v rámci tréninku přijela ze Švihova na kole a A. Šatry, který přijel na svém motocyklu značky Simson. Po dohodě s organizátorem závodu se předělali kategorie mužů tak, jak mají být, zase řádil K.Voráček. Moc děkujeme za pochopení a výsledek se dostavil.
Závod se běžel na lesních tratích, muži běželi 2 delší okruhy a ženy jeden delší a jeden kratší. Na tento závod jezdí bohužel rok od roku méně běžců, ale skalní milovníci běhu si jej ujít nenechají. Před startem se od Žel.Rudy  hnala bouřka, a proto byl start hlavní kategorie  odstartován o 15 minut dříve. To bylo velice dobře, i když během závodu nakonec spadlo jen pár kapek a trochu zahřímalo, o to se rychleji běželo. Hlavní kategorii mužů ovládl Ondřej Teska, za ním doběhl Š. Bureš z Atletiky Klatovy, třetí byl O. Kocum. Kategorii 40 + ovládli tradičně bratři Šimurdové,  za nimi doběhl čerstvý čtyřicátník J. Urbánek. V kategorii 50 + na stupně vítězů vystoupal Kája Voráček a jeho kamarádi / Fr. Kukan-2 místo, P. Valeš - 3 místo, v kat. 60 + dominoval Lojzík Šatrů, který má formu reprezentační a prohnal i ty mladíky kolem sebe, je to prostě borec. Druhý byl Zdeněk Rus, třetí kondiční trenér Milan Lukačišin. Kategorie 70 + dopadla následovně: první Ota Kučera  z Přeštic, druhý J. Čada  ze Zelený a třetí  domácí Pepa Růžička, nejstarší účastník. Ženy ovládla Kavi Dolejšová, která i bez velkého rozcvičení zvítězila, zkušenější kategorii vyhrála M. Lyer. Cenu fair-play dostal P. Ouřada, neboť se sám po doběhu závodu přiznal, že běžel okruh jako ženy, asi se někam zakoukal. Menší komplikace s orientací mělo i několik dalších vytrvalců. Prosíme příště lépe označit odbočení pro ženy, na několik běžců se muselo křičet, že mají běžet doprava, případně na jih. 
Po závodě a vyhlášení výsledků jsme se všichni rozjeli do svých domovů, někteří zůstali do pozdních hodin, věnovali se např.turistice a Maruška S. vyrazila na svém bicyklu směr hrad Švihov. Děkujeme všem za krásný den, teď máme lehčí pauzu a hurá 21.7.2018 na VORLÍKY.

 

Zpět